بهداشت و سلامت همواره از مهم ترین فاکتور های کیفیت واحد های صنایع غذایی به شمار می روند. در حال حاضر با فراگیر شدن بیماری کرونا ، اهمیت این موضوع در صنایع غذایی دو چندان شده است. اگر چه گفته می شود که ویروس کرونا بسیار بعید است که از طریق مواد غذایی منتقل شود اما این احتمال وجود دارد که افراد و یا وسایل در تماس با ماده غذایی از کارخانه گرفته تا منزل مشتری ، ناقل بیماری باشند . به این منظور رعایت نکات بهداشتی به تولید کنندگان و افراد ذی ربط با این صنعت توصیه می شود. هم چنین مواد غذایی از جمله ضروری ترین نیاز های مردم بوده و هرگونه عدم پاسخ به تقاضا و یا تعویق آن می تواند به مشکلات بسیار جدی در سطح جوامع منجر شود. از این رو باید در نظر گرفت که علی رغم توصیه به قرنطینه خانگی و تعطیلی مشاغل وکسب و کار های مختلف ، صنعت غذا تا حدودی از این مورد مستثنی بوده و حتی در برخی مواقع نیازمند فعالیت و تولید بیش از حد معمول است تا بتواند نیاز مفرط مردم به مواد غذایی در شرایط بحرانی برآورده سازد. در حال حاضر شرکت های فعال در این صنعت به فکر راهکار هایی به منظور تداوم و حتی افزایش تولید و برآورده سازی نیاز مشتریان در عین حفظ سلامت و ایمنی هستند. در ادامه قصد داریم خلاصه ای از اقدامات انجام شده در شرکت های معتبر این صنعت مانند کوکا کولا ، تتراپک و آرمکو را ارائه دهیم.
آنچه به طور مشترک به عنوان گام اول مواجهه با این چالش پیش آمده در تمامی شرکت ها دیده میشود مسئله آگاهی بخشی است. شرکت ها در تلاش هستند تا با معرفی کامل بیماری کرونا و بیان علائم بروز و راهکار های پیشگیری کارکنان و مشتریان را از خطر پیش رو آگاه کرده و حساسیت آنها نسبت به انجام عمل مناسب را بالا ببرند.
در گام بعدی پرسنل شرکت ها باید تا حد ممکن از این بیماری مصون نگه داشته شوند. از این رو کوکا کولا با تشویق کارکنان خود به انجام دور کاری و هم چنین ایجاد فاصله زمانی بین شیفت های کاری ، سعی بر این داشته است که ارتباط بین اشخاص را به حداقل برساند. هم چنین به این منظور تمامی برنامه های بازدیدی از کارخانه و تمامی مسافرت های داخلی و خارجی افراد مرتبط با کارخانه لغو و ممنوع اعلام شده است.
به عنوان نمونه ای دیگر تترا پک به ، یکی از شرکت های فعال در زمینه بسته بندی مواد غذایی اقدام به ضد عفونی کردن سطوح محولات ، در مراحل مختلف نموده است. هم چنین به منظور عدم انتقال آلودگی توسط پرسنل ، تمامی سطوحی که تماس با آنها متعدد است به صورت دوره ای با مواد ضد عفونی کننده پاکسازی می شوند.
اگر چه بر مدیران این صنعت پوشیده نیست که علی رغم تمامی این سیاست ها ممکن است به دلایل مختلف افراد دچار آلودگی شوند. از این رو با فراهم سازی سیستم مانیتورینگ حرارتی در محیط ، اشخاص مبتلا به ویروس ، شناسایی شده و فورا تحت رسیدگی در شرایط قرنطینه قرار خواهند گرفت تا باقی سیستم در سلامت کامل به کار ادامه دهد.
باید در نظر داشت که بحران فعلی به طور قطع بر روی تامین کنندگان صنایع غذایی نیز تاثیر گذار خواهد بود. به طوریکه شرکت آرمکو از جمله مهم ترین اولویت های خود را در این شرایط بهبود و حفظ شبکه تامین مواد اولیه خود قرار داده است چرا که همانند بسیاری از شرکت های فعال در این صنعت با توجه به حجم تقاضا بالا برای مواد غذایی سالم ، نیازمند حفظ و افزایش نرخ تولید خود می باشد.
در نهایت باید گفت صنایع غذایی تماما در تلاش هستند تا محصولی ایمن را به طور کافی در اختیار مشتریان قرار دهند. آنچه لازم است مشتریان به آن توجه داشته باشند تهیه مواد غذایی مورد نیاز از برند ها و شرکت هایی است که به طور شفاف خود را ملزم به رعایت تمام نکات گفته شده دانسته اند. قطعا استفاده از محصولات تولید شده در شرایط غیر مکانیزه می تواند خطرات جبران نا پذیری را به همراه داشته باشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.